Vlákno sdružující akční tarify letenek v business class či first class. .

Akční letenky v byznys třídě

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Tak za ty love ok, koupit to za plné, tak to zamrzí...

0 Citovat

Tak zamrzí je slabé slovo :-)

0 Citovat

@niemandos Fajn cesta no, hlavně ty děti na zpátečním letu to celé zabily :-) pokud to můžeš přehodit a chceš real business se servisem asi přehoď, já už neměl jindy čas a jsem vlastně rád, že to takto v létě vyšlo, naposledy ta letenka šla posunout  pouze o nějakých 10 dní, jestli se nepletu, ne? :-/ Nebo zkusíš zavolat?

Jinak mi nedopatřením v báglu zůstalo asi 200 000 COPů, tak pokud někdo poletí, přihodím i kartu na MHD v Bogotě :-)

0 Citovat

@Mauny

Tak real business se servisem bych samozřejmě chtěl, ale kdo ví, kdy ho Iberia bude zase nabízet. Já měnil posledně v únoru a to šlo ještě na celý rok, takže to mám na polovinu ledna. Bohužel už řadu měsíců žádná změna nenastala, takže je otázkou, jestli bude vůbec příležitost. Ta změna jen o 10 dní byla pak později. Doufám, že jim podobný přístup nezůstane. Když změna nebude tak poletím. Mě spíš mrzí, že nejsou otevřené salonky na letištích, než že je osekaný servis v letadle. Tam se jdu vyspat. 

0 Citovat

Tak na akci Iberie do Bogoty mám avizovanou změnu v úseku MAD - BOG, ale on line nabízí možnost změny termínu jen v rozsahu +- 10 dnů, jak píší diskutující výše. Má někdo aktuální zkušenost, že by na infolince byla možnost delší (třeba do konce letového řádu)? Z hlediska Covid 19 se situace vyvíjí velmi příznivě, během měsíce došlo k exponenciálnímu poklesu z cca 30.000 na 6.000 nakažených denně (v 7. denním průměru). Takže na další změny z důvodu Covidu to zatím nevypadá. 

0 Citovat

Jojo. Taky mi to přišlo. Zatím neřeším. Myslím, že psali, že změnu je třeba udělat do 5.11. v mém případě, takže je dost času. Pravda je, že ty změny jsou jen něco okolo 4 hodin tam i zpět. Jen mi zůstalo na přestup tam i zpět v Madridu pouze 1h 40 min a 1 h 35 min a tím pádem bych si nestihl užít salonek, pokud teda bude v lednu už otevřený. Situace se dramaticky zlepšuje, tudíž já zatím počítám s tím, že poletím.

0 Citovat

Tak další posun v mé rezervaci s Iberií do BOG. Tentokrát z Říma do Madridu. Jen o půl hodky, takže se mi prodloužila čekačka na 130 min při cestě zpět, což už na nějakého frtánka stačí. Na cestě tam mám původně itinerář s jednodenním stopem v Madridu, což ještě nevím, jestli nechám, nebo raději vezmu přestup  95 min. Taky se mi prodloužila doba do kdy musím udělat změnu o celé 3 dny na 8.11. a to potěší i když nenadchne :-))) 

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Kluci, tak jak jste s tím Latamem dopadli? Vydrželo to?


update: MAD-LIM RT v C za 14k - měl jsem v rezervaci zrušený lety tak jsem měl open ticket a bylo na mě kdy se ozvu na rebooking. Volal jsem před týdnem. Dokonce nám na cestu zpět dali zdarma let Iberia A350 (když mi agentka řekla, že můj let co jsem si našel je už plnej.) Musel jsem jí teda poprosit a čekal než to zařídí u šéfa, ale prošlo. Takže na konci měsíce asi fakt letíme :) 

0 Citovat

Praha - Dominikanska Republika (Santo Domingo) s Air Europa za 29k czk, terminy od rijna dal..

0 Citovat

Stale patram po nejakym C v pripade ze nam sleepy Joe otevre od listopadu opravdu US a zatim jedine, co jsem nasel je stale platne BUD-NYC(JFK/EWR) za 35k od Psonku (plati to v podstate do konce aktualniho letoveho radu), pokud nekdo najdete neco lepsiho, sem s tim (jedina dalsi alternativa jsou levne letenky do Miami z Barcelony / Madridu)..

0 Citovat

O pár éček je levnější Kanaďan - ale z Paříže (CDG-LGA).

0 Citovat

Možná jste to už zaregistrovali, ale ti co ne, tak z Berlína do Limy za 1246 EUR. Z dalších Německých měst o něco dráž. Jeden přestup KLM/Air France. Letmo jsem koukal listopad-cerven. Dá se najít něco i přes Štědrý den za podobnou cenu.


screenshot-20211008-002648-momondo.jpg

0 Citovat

Ulovil jsem vcera vecer zpatecku PRG-BKK s AY pro celou rodinu (2 dospeli a 2x deti 2 & 4) za 105k czk na brezen na 14 dnu v C - uprimne sem byl tak v kosoctverci s praci, ze jsem se ani nepodival, jestli to neni slavne business light (bez kufru a lounge), ale vzhledem k tomu, ze znam lidi co jsou za stejne penize ochotni letet nasardinkovani s EK v monkey classu, tak mi to porad prijde super - zavazadla priplatim extra a salonek poresim na lounge key, deti jdou stejne zadara a v Praze do salonku nikdy nechodim (ani zadara na kartu, ani kdyz letim business), takze mi 4 vstupy budou bohate stacit..

EDIT: Tak je to business light (zkontroloval sem na Finnairu), ale mame 40kg v carry onech v cene, takze to jisti jedno velke zavazadlo dolu.

Trapne je, ze letim do Thajska poprve, takze jestli nekdo mate tip kam s detma na 14 dnu plaz, sem s tim (zatim mam tipy na Phuket/Koh Samui, jako osvedcene rodicovske destinace) ;)

Plan byl Florida, ale presvedcil me fakt, ze za 1 denni pronajem konda na Marco Islandu budu mit v Thajsku 14 dnu barak na plazi s infinity poolem (not joking)..

0 Citovat

No takovou školáckou chybu bych od tebe nečekal. :-). Pravda je, že mě na to upozornil Cali, že to je ořezané C bez ničeho. Já to koupit ale ani nechtěl. Máš  pravdu, že ty salonky bys stejně moc nevyužil při letu  z PRG.  V BKK vem rodínu do Omán Air Lounge. Ten je dle mého nejlepší.Pokud už bude otevřený. Už jsem  tam párkrát byl a vždy spokojenost. Jinak dát 26 tis za Eco z PRG může fakt jen debil, neználek, nebo někdo, komu nezáleží na penězích. Ale věřim, že se jich pár najde.Ale letět v C za 26 tis a připlácet si za zavazadlo  je poněkud zvláštní😀.

v Thajsku je ostrovů i pláží na pevnině mrtě, takže je těžko radit. Prakticky všude je to v pohodě i s detmi. Nebo aspoň bylo před Covidem. Každopádně v březnu bych volil západní pobřeži  v Andamanskem moři. No snad se tam v tom březnu bude ještě dát vůbec letět Já to raději neriskoval. Jen byt 14 dni na jednou místě je zbytečné, pokud bude fungovat dříve skvělá lodní doprava, tak můžeš navštívit  ostrovů víc. Ale to záleži na tobě.

0 Citovat

Já na to taky koukal prvně nasraně, ale pak jsem si vlastně říkal, že člověk stejně má status a priority vč. salónků získá na kartičku. Takže teoreticky je Light osekaný jen o bagáž. I ty míle pálí 150 %.

To mi ale připomíná, že mám za 14 dní letět HKG :D takže jdu po 6. volat o změnu a zkusím to už uhrát i na změnu destinace, protože tohle se nedá. HKG si Čína chce nechat zavřený do listopadového směnu v příštím roce...

0 Citovat

Byla nekompromisní... jak to zvládáte uhádat na jinou destinaci?

0 Citovat

Tak pokud má někdo status, tak ho osekaná bagáž netrápí, protože má nárok na 1ks zdarma. 

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Byla nekompromisní... jak to zvládáte uhádat na jinou destinaci?

Nezvládám. V poslední době zkušenost se Star Alliance (Swiss, Lufthansa, LOT). U všech tří aerolinek změna destinace jenom při zaplacení plného rozdílu cen letenek, i když moje původní lety byly zrušené. 

0 Citovat

floodland napsal(a):

Tak pokud má někdo status, tak ho osekaná bagáž netrápí, protože má nárok na 1ks zdarma. 

bagáž navíc je ale pouze tehdy, kdy máš bagáž už v ceně, pak máš 2 kusy. Na lite tarify se tohle nevztahuje.

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

[citace="floodland"]

Tak pokud má někdo status, tak ho osekaná bagáž netrápí, protože má nárok na 1ks zdarma. 

bagáž navíc je ale pouze tehdy, kdy máš bagáž už v ceně, pak máš 2 kusy. Na lite tarify se tohle nevztahuje.

[/citace]

Nešiř tady Davide nesmysly. Pokud máš u FY status, tak výhody statusu máš i v případě business lite tarifu. Takže i to odbavené zavazadlo 

0 Citovat

Aha, tak já bral, že AY je vhodné max pro Finy. Mě to nikdy nevycházelo líp jak BA na status.

0 Citovat

Výhody jsou i pro gold. Ale jinak mi ten tarif přijde jako lepsi premium economy. I když bez toho zavazadla to moc nechápu. Zbývá business sedačka a jídlo. Žádný přednostní odbavení, žádný salonky. 

0 Citovat

Presne, za cenu C dostaneš produkt mezi business a PE za cenu C,kor v této době kdy se aerolinky podbizeji.

0 Citovat

Na 11h leg HEL - BKK je jediny co me zajima sedacka a prostor - uprimne kdyz dam 100k za letenky, tak me rozhodne 100 ecek za jeden kufr nezruinuje, kdybych nebyl linej tahat to po letisti, tak se klidne zabalim do tech 40kg v prirucakach..

Dalsi varianta je letet s Turkama (o dost horsi sedadla), kde za 50tisic navic dostanu kufr zadarmo a vstup do salonku (kterej mam stejne na kreditku - ale hlidat deti v salonku je bohuzel o dost komplikovanejsi, nez je napr. ve Vidni vypustit do detskyho koutku) - uplne tam za tech 50k nevidim ten rozdil - a kdyz mas dite v kocarku, priority lanes mas default.

Zkuste si schvalne dat 11h overnight letu na PE sedadle a na C sedadlech - pak pochopite v cem je rozdil :)))

Jo a PE je na ty nase terminy o dost drazsi nez C.. :D

0 Citovat

No, radsi poletim za 20k ve ctyrech v monkey class nez za 100k v C… a neni to o tom, ze bych na to nemel, ale to je vec nazoru.-)

0